Check je bekkenbodem na je zwangerschap

Geregistreerde bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in het buik-, bekken- en bekkenbodemgebied bij mannen, vrouwen en kinderen. Bij fysiotherapie Rockanje werkt Annemieke van der Waal als geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Wat kan de bekkenfysiotherapeut voor u betekenen?

De bekkenfysiotherapeut behandelt de volgende klachten:

  • Blaas- en plasklachten zoals bijvoorbeeld urine-incontinentie.
  • Ontlastingsproblematiek.
  • Verzakkingsklachten.
  • Prostaatproblematiek bijvoorbeeld voor of na een prostaatoperatie.
  • pijnklachten in het bekkenbodemgebied.
  • zwangerschap gerelateerde bekkenklachten
  • zwangerschapsbegeleiding pre- en postnataal
  • chronische bekkenpijnklachten bij mannen en vrouwen

Annemieke is naast geregistreerd bekkenfysiotherapeut ook docent zwangerfit®. Zwangerfit® is een sportieve cursus voor zwangeren waarbij speciaal aandacht is voor bekkenproblematiek. Daarnaast heeft Annemieke een bekkenbodemcheck ontwikkeld die je kan doen vanaf 6 weken na de bevalling. Aan de hand van de uitslag van de check krijg je informatie op maat over trainen van de bekkenbodem en advies over toiletgedrag en dagelijkse handelingen zoals tillen. Daarnaast krijg je tips over het opbouwen van sport en informatie over de status van het stabiliserende systeem van je bekken zo goed en snel mogelijk te kunnen herstellen na een bevalling.

Geregistreerd bekkenfysiotherapeut word je niet zo maar. De geregistreerde bekkenfysiotherapeut heeft na de studie fysiotherapie een driejarige opleiding gevolgd.  De bekkentherapeut staat geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

In de meeste gevallen wordt bekkenfysiotherapie vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Voor vergoeding van urine-incontinentie uit de basisverzekering is een verwijzing van de arts nodig.

Wilt u meer informatie over bekkentherapie, zwangerfit®, de bekkenbodemcheck of een afspraak maken bij Annemieke, dan kunt u contact opnemen met de praktijk op 0181-404195.