LET OP: NIEUWE BERICHTGEVING!!!

In verband met de toename van besmettingen heeft de maatschap besloten de maatregelen aan te scherpen.

BIJ BINNENKOMST IS EEN EIGEN GROTE BADHANDDOEK EN HET DRAGEN VAN EEN MONDKAPJE VERPLICHT!!

De praktijk heeft verder de noodzakelijke maatregelen genomen volgens de KNGF- en RIVM-richtlijnen om de afspraken in de praktijk weer door te kunnen laten gaan, net zoals men in de reguliere zorg de gewone zorg weer opstart.

Hieronder vindt u de strikte hygiënemaatregelen die wij zullen hanteren om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen:

 • Als u een afspraak heeft, gaan wij ervan uit dat u helemaal gezond bent! Als u klachten heeft als verkoudheid, koorts, hoesten, kortademigheid, diarree, overgeven, geur- en smaakverlies, zere keel, erge vermoeidheid, of u heeft iemand in uw naaste omgeving of thuis die dergelijke klachten heeft of Corona/Covid-19 positief is getest, dan verzoeken wij u de afspraak telefonisch af te melden en uit te stellen tot u of uw huisgenoot minimaal 2 weken klachtenvrij is. Bij twijfel kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk, 0181-404195 of per email info@fysiotherapierockanje.nl. Mocht bij binnenkomst blijken dat u toch één van deze verschijnselen heeft, dan moeten wij u verzoeken per direct de praktijk te verlaten;
 • U bent VERPLICHT EEN EIGEN GROTE BADHANDDOEK mee te nemen en bij binnenkomst een MONDKAPJE te dragen;
 • U bent verplicht uw handen thuis al goed te wassen en daarna in de praktijk uw handen nogmaals te ontsmetten met het voorziene ontsmettingsmiddel bij de balie bij binnenkomst en bij vertrek bij de desbetreffende therapeut;
 • Wij vragen u STIPT aanwezig te zijn, dus vlak voor aanvang, zodat u maar een korte tijd in de wacht zit;
 • Wij vragen u plaats te nemen op de stoel met de naam van uw desbetreffende fysiotherapeut;
 • Wij verzoeken u alleen te komen.  Kinderen komen onder begeleiding van 1 ouder. Andere begeleiders verzoeken wij buiten of in de auto te wachten;
 • De toiletten zijn alleen ‘bij hoge nood’ toegankelijk, liever niet gebruiken;
 • Nieuwe afspraken kunnen uitsluitend telefonisch worden ingepland of na een bezoek bij de desbetreffende fysiotherapeut zelf.

U kunt ons altijd bellen voor meer informatie, 0181-404195 op maandag, dinsdag en donderdag van 08.30-12.30 uur en van 13.00-17.00 uur en op woensdag en vrijdag van 08.30-12.30 uur en van 13.00-15.00 uur.

 Wij rekenen op uw begrip en hopen op een vlotte medewerking, zodanig dat wij iedereen met plezier kunnen helpen!

Met vriendelijke groet,

Fysiotherapie Rockanje

We zijn weer open!!

Hopelijk verkeert u in een goede gezondheid. Wij gelukkig ook. Ons team heeft in de afgelopen periode veelal thuis gewerkt middels telefonische- en videoconsulten.

Wij hebben de noodzakelijke maatregelen genomen volgens de KNGF- en RIVM-richtlijnen om de afspraken in de praktijk vanaf 4 mei weer door te kunnen laten gaan, net zoals men in de reguliere zorg de gewone zorg weer opstart.

Dit alles zal natuurlijk verlopen onder strikte voorwaarden!

Voor een afspraak kunt u de praktijk bellen op: 0181404195

Ook in 2020 heeft Fysiotherapie Rockanje voor u weer contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Bekijk op de enige onafhankelijke website om uw zorgverzekering en vergelijk:

https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/

Uniek nieuw behandelconcept in Nederland bij chronische lage rugpijn en nekpijn nu ook bij Fysiotherapie Rockanje!

Fysiotherapie Rockanje mag als 1 van 12 praktijken uit heel Nederland deze nieuwe behandelmethode toepassen!
Het is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van eHealth. Dat wil zeggen u werkt zelf 6 modules door op uw computer welke tijdens 6 behandelingen door uw manueel therapeut worden ondersteund en aangevuld. In de psychologie is gebleken dat dit een bijzonder effectieve methode is en nu worden de specifieke componenten vanuit de fysiotherapie hier aan toegevoegd. De VU Amsterdam wil nu met een onderzoek meer data verkrijgen en op deze manier kunnen wij u de mogelijkheid bieden gebruik te maken van deze unieke en doeltreffende nieuwe behandelmethode.
 • Heeft u langer dan 6 weken nek- of rugpijn?
 • Ervaart u stress in uw dagelijks leven?
 • Heeft u de afgelopen 2 maanden geen gebruik gemaakt van fysiotherapeutische of manueel therapeutische behandelingen?
 • Heeft u de afgelopen 2 maanden geen gebruik gemaakt van psychologische behandelingen?
 • Bent u ouder dan 18 jaar oud?
 • Beschikt u over toegang tot een computer en internet?
Is uw antwoord, ja? Dan komt u in aanmerking voor dit onderzoek met deze behandelmethode.
Meldt u nu aan bij Fysiotherapie Rockanje!
0181404195 (op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30-12.30 uur)
Voor meer informatie kunt u kijken op:
Www.back2action.nl

Nieuwe Fysiotherapeut bij Fysiotherapie Rockanje: Viola Rollings – van Reek.

Vanaf heden wordt het team van Fysiotherapie Rockanje versterkt door een nieuwe Fysiotherapeut. Deze zeer ervaren therapeut Viola Rollings – van Reek zal de oedeemtherapie behandelingen, ook wel bekend als lymfedrainage, voor haar rekening nemen. Ook gaat zij zich richten op de revalidatie van mensen met o.a. longklachten en neurologische klachten.

“Na vele jaren werken in binnen- en buitenlandse ziekenhuizen en revalidatie centra start ik vol enthousiasme en passie aan een nieuwe uitdaging bij Fysiotherapie Rockanje.

Sinds 1998 werk ik als fysiotherapeut en daarnaast heb ik mij nu ook gespecialiseerd als Oedeemtherapeut. Ik ben gedreven om mensen de begeleiden het beste uit hun revalidatie te halen. Ik heb mij toegelegd op (neuro)revalidatie, long problematiek (denk aan o.a. COPD) en oedeemtherapie (o.a. als gevolg van oncologische ingrepen).” aldus Viola.

Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Waarom gaan we wel op halfjaarlijkse controle bij de tandarts en niet bij de fysiotherapeut…?!
Check nu uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie voor het nieuwe jaar. Aanpassen kan nu nog wel!

Zorgwijzer vergoedingen fysiotherapie

Fysiotherapeuten slaan alarm om houding van tieners

Jongeren kampen steeds vaker met rug-, nek- en schouderklachten. Ze hangen te veel onderuit gezakt in de stoel en bewegen te weinig. Ouders, leraren en artsen hebben nauwelijks aandacht voor hun houding.

Lees het artikel op de website van het AD: http://www.ad.nl/gezond/fysiotherapeuten-slaan-alarm-om-houding-van-tieners~af18d92a/

Stressvrij de zomer door? Probeer mindfulness!

Indien u interesse heeft in mindfulness of u hebt begeleiding op dit vlak nodig, dan kunt u hier nu ook voor terecht bij Fysiotherapie Rockanje! Laura Verzijlbergen heeft de opleiding tot Mindful fysiotherapeut afgerond en zal de begeleiding op dit vlak binnen de praktijk voor haar rekening nemen.

Lees het artikel eens voor wat tips voor een relaxte zomer 🙂

https://universonline.nl/2016/07/07/stressvrij-de-zomer-door-probeer-mindfulness

Michelle Reym nieuw bij Fysiotherapie Rockanje

Michelle - Fysiotherapie RockanjeMichelle Reym is een welkome nieuwe kracht binnen het team van de praktijk. Michelle is fysiotherapeut en werkt ook met Dry Needling. Tevens zit zij in laatste gedeelte van de opleiding Master opleiding Manuele therapie. Daarnaast is Michelle zelf actief in de paardensport maar ook in het behandelen van ruiters . Middels samenwerking met andere collega’s probeert zij zowel paard als ruiter op elkaar af te stemmen.

Michelle:

“Ik ben een streber met veel daadkrachtigheid en haal energie uit het bedenken en uitvoeren van de beste behandelstrategie binnen mijn behandelingen. Het luisteren naar mijn patiënten de samenwerking tussen mij en mijn patiënten staat bij mij voorop. Samen met u onderzoeken we de mogelijkheden die er voor u zijn en streven wij uw persoonlijke doel na!”

Check je bekkenbodem na je zwangerschap

Geregistreerde bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in het buik-, bekken- en bekkenbodemgebied bij mannen, vrouwen en kinderen. Bij fysiotherapie Rockanje werkt Annemieke van der Waal als geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Wat kan de bekkenfysiotherapeut voor u betekenen?

De bekkenfysiotherapeut behandelt de volgende klachten:

 • Blaas- en plasklachten zoals bijvoorbeeld urine-incontinentie.
 • Ontlastingsproblematiek.
 • Verzakkingsklachten.
 • Prostaatproblematiek bijvoorbeeld voor of na een prostaatoperatie.
 • pijnklachten in het bekkenbodemgebied.
 • zwangerschap gerelateerde bekkenklachten
 • zwangerschapsbegeleiding pre- en postnataal
 • chronische bekkenpijnklachten bij mannen en vrouwen

Annemieke is naast geregistreerd bekkenfysiotherapeut ook docent zwangerfit®. Zwangerfit® is een sportieve cursus voor zwangeren waarbij speciaal aandacht is voor bekkenproblematiek. Daarnaast heeft Annemieke een bekkenbodemcheck ontwikkeld die je kan doen vanaf 6 weken na de bevalling. Aan de hand van de uitslag van de check krijg je informatie op maat over trainen van de bekkenbodem en advies over toiletgedrag en dagelijkse handelingen zoals tillen. Daarnaast krijg je tips over het opbouwen van sport en informatie over de status van het stabiliserende systeem van je bekken zo goed en snel mogelijk te kunnen herstellen na een bevalling.

Geregistreerd bekkenfysiotherapeut word je niet zo maar. De geregistreerde bekkenfysiotherapeut heeft na de studie fysiotherapie een driejarige opleiding gevolgd.  De bekkentherapeut staat geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

In de meeste gevallen wordt bekkenfysiotherapie vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Voor vergoeding van urine-incontinentie uit de basisverzekering is een verwijzing van de arts nodig.

Wilt u meer informatie over bekkentherapie, zwangerfit®, de bekkenbodemcheck of een afspraak maken bij Annemieke, dan kunt u contact opnemen met de praktijk op 0181-404195.