We zijn weer open!!

Hopelijk verkeert u in een goede gezondheid. Wij gelukkig ook. Ons team heeft in de afgelopen periode veelal thuis gewerkt middels telefonische- en videoconsulten.

Wij hebben de noodzakelijke maatregelen genomen volgens de KNGF- en RIVM-richtlijnen om de afspraken in de praktijk vanaf 4 mei weer door te kunnen laten gaan, net zoals men in de reguliere zorg de gewone zorg weer opstart.

Dit alles zal natuurlijk verlopen onder strikte voorwaarden!

Voor een afspraak kunt u de praktijk bellen op: 0181404195

Ook in 2020 heeft Fysiotherapie Rockanje voor u weer contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Bekijk op de enige onafhankelijke website om uw zorgverzekering en vergelijk:

https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/

Uniek nieuw behandelconcept in Nederland bij chronische lage rugpijn en nekpijn nu ook bij Fysiotherapie Rockanje!

Fysiotherapie Rockanje mag als 1 van 12 praktijken uit heel Nederland deze nieuwe behandelmethode toepassen!
Het is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van eHealth. Dat wil zeggen u werkt zelf 6 modules door op uw computer welke tijdens 6 behandelingen door uw manueel therapeut worden ondersteund en aangevuld. In de psychologie is gebleken dat dit een bijzonder effectieve methode is en nu worden de specifieke componenten vanuit de fysiotherapie hier aan toegevoegd. De VU Amsterdam wil nu met een onderzoek meer data verkrijgen en op deze manier kunnen wij u de mogelijkheid bieden gebruik te maken van deze unieke en doeltreffende nieuwe behandelmethode.
 • Heeft u langer dan 6 weken nek- of rugpijn?
 • Ervaart u stress in uw dagelijks leven?
 • Heeft u de afgelopen 2 maanden geen gebruik gemaakt van fysiotherapeutische of manueel therapeutische behandelingen?
 • Heeft u de afgelopen 2 maanden geen gebruik gemaakt van psychologische behandelingen?
 • Bent u ouder dan 18 jaar oud?
 • Beschikt u over toegang tot een computer en internet?
Is uw antwoord, ja? Dan komt u in aanmerking voor dit onderzoek met deze behandelmethode.
Meldt u nu aan bij Fysiotherapie Rockanje!
0181404195 (op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30-12.30 uur)
Voor meer informatie kunt u kijken op:
Www.back2action.nl

Nieuwe Fysiotherapeut bij Fysiotherapie Rockanje: Viola Rollings – van Reek.

Vanaf heden wordt het team van Fysiotherapie Rockanje versterkt door een nieuwe Fysiotherapeut. Deze zeer ervaren therapeut Viola Rollings – van Reek zal de oedeemtherapie behandelingen, ook wel bekend als lymfedrainage, voor haar rekening nemen. Ook gaat zij zich richten op de revalidatie van mensen met o.a. longklachten en neurologische klachten.

“Na vele jaren werken in binnen- en buitenlandse ziekenhuizen en revalidatie centra start ik vol enthousiasme en passie aan een nieuwe uitdaging bij Fysiotherapie Rockanje.

Sinds 1998 werk ik als fysiotherapeut en daarnaast heb ik mij nu ook gespecialiseerd als Oedeemtherapeut. Ik ben gedreven om mensen de begeleiden het beste uit hun revalidatie te halen. Ik heb mij toegelegd op (neuro)revalidatie, long problematiek (denk aan o.a. COPD) en oedeemtherapie (o.a. als gevolg van oncologische ingrepen).” aldus Viola.

Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Waarom gaan we wel op halfjaarlijkse controle bij de tandarts en niet bij de fysiotherapeut…?!
Check nu uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie voor het nieuwe jaar. Aanpassen kan nu nog wel!

Zorgwijzer vergoedingen fysiotherapie

Fysiotherapeuten slaan alarm om houding van tieners

Jongeren kampen steeds vaker met rug-, nek- en schouderklachten. Ze hangen te veel onderuit gezakt in de stoel en bewegen te weinig. Ouders, leraren en artsen hebben nauwelijks aandacht voor hun houding.

Lees het artikel op de website van het AD: http://www.ad.nl/gezond/fysiotherapeuten-slaan-alarm-om-houding-van-tieners~af18d92a/

Stressvrij de zomer door? Probeer mindfulness!

Indien u interesse heeft in mindfulness of u hebt begeleiding op dit vlak nodig, dan kunt u hier nu ook voor terecht bij Fysiotherapie Rockanje! Laura Verzijlbergen heeft de opleiding tot Mindful fysiotherapeut afgerond en zal de begeleiding op dit vlak binnen de praktijk voor haar rekening nemen.

Lees het artikel eens voor wat tips voor een relaxte zomer 🙂

https://universonline.nl/2016/07/07/stressvrij-de-zomer-door-probeer-mindfulness

Michelle Reym nieuw bij Fysiotherapie Rockanje

Michelle - Fysiotherapie RockanjeMichelle Reym is een welkome nieuwe kracht binnen het team van de praktijk. Michelle is fysiotherapeut en werkt ook met Dry Needling. Tevens zit zij in laatste gedeelte van de opleiding Master opleiding Manuele therapie. Daarnaast is Michelle zelf actief in de paardensport maar ook in het behandelen van ruiters . Middels samenwerking met andere collega’s probeert zij zowel paard als ruiter op elkaar af te stemmen.

Michelle:

“Ik ben een streber met veel daadkrachtigheid en haal energie uit het bedenken en uitvoeren van de beste behandelstrategie binnen mijn behandelingen. Het luisteren naar mijn patiënten de samenwerking tussen mij en mijn patiënten staat bij mij voorop. Samen met u onderzoeken we de mogelijkheden die er voor u zijn en streven wij uw persoonlijke doel na!”

Check je bekkenbodem na je zwangerschap

Geregistreerde bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in het buik-, bekken- en bekkenbodemgebied bij mannen, vrouwen en kinderen. Bij fysiotherapie Rockanje werkt Annemieke van der Waal als geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Wat kan de bekkenfysiotherapeut voor u betekenen?

De bekkenfysiotherapeut behandelt de volgende klachten:

 • Blaas- en plasklachten zoals bijvoorbeeld urine-incontinentie.
 • Ontlastingsproblematiek.
 • Verzakkingsklachten.
 • Prostaatproblematiek bijvoorbeeld voor of na een prostaatoperatie.
 • pijnklachten in het bekkenbodemgebied.
 • zwangerschap gerelateerde bekkenklachten
 • zwangerschapsbegeleiding pre- en postnataal
 • chronische bekkenpijnklachten bij mannen en vrouwen

Annemieke is naast geregistreerd bekkenfysiotherapeut ook docent zwangerfit®. Zwangerfit® is een sportieve cursus voor zwangeren waarbij speciaal aandacht is voor bekkenproblematiek. Daarnaast heeft Annemieke een bekkenbodemcheck ontwikkeld die je kan doen vanaf 6 weken na de bevalling. Aan de hand van de uitslag van de check krijg je informatie op maat over trainen van de bekkenbodem en advies over toiletgedrag en dagelijkse handelingen zoals tillen. Daarnaast krijg je tips over het opbouwen van sport en informatie over de status van het stabiliserende systeem van je bekken zo goed en snel mogelijk te kunnen herstellen na een bevalling.

Geregistreerd bekkenfysiotherapeut word je niet zo maar. De geregistreerde bekkenfysiotherapeut heeft na de studie fysiotherapie een driejarige opleiding gevolgd.  De bekkentherapeut staat geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

In de meeste gevallen wordt bekkenfysiotherapie vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Voor vergoeding van urine-incontinentie uit de basisverzekering is een verwijzing van de arts nodig.

Wilt u meer informatie over bekkentherapie, zwangerfit®, de bekkenbodemcheck of een afspraak maken bij Annemieke, dan kunt u contact opnemen met de praktijk op 0181-404195.

Mannen hebben ook een bekkenbodem?!

Ongewild verlies van urine, niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of ontlasten en pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen zijn klachten waar we niet graag over praten maar waar veel mensen mee te maken hebben,  zo ook mannen. Het bekkengebied is een intiem gebied. Een gebied met nogal een hoge drempel om hulp te zoeken bij klachten. Bekkenfysiotherapie is nog relatief onbekend maar kan een uitkomst bieden bij verschillende klachten zoals:

 • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
 • Verzakking van blaas, baarmoeder of darmen;
 • Erectiestoornis en/of ejaculatiestoornis;
 • Pijn bij gemeenschap;
 • Klachten na operaties in de onderbuik;
 • Bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling.

Fysiotherapie Rockanje staat voor een grote verscheidenheid aan specialisaties en het “out of the box-denken”. Een logische stap voor de praktijk was dus ook het aanpakken van de taboe rondom bekkenbodemklachten. De praktijk heeft een Master opgeleide bekkenfysiotherapeut aangenomen, Annemieke van der Waal. Zij verzorgt in samenwerking met enkele specialisten van de ziekenhuizen uit de omgeving de behandelingen bekkenfysiotherapie.

Praktijk Fysiotherapie Rockanje bestaat nu al meer dan 20 jaar en is de laatste jaren uitgegroeid tot een praktijk met veel verschillende specialisaties en een rijk netwerk in de omgeving. De combinatie van de  jarenlange ervaring van verschillende therapeuten en de verschillende specialisaties maakt het mogelijk om maatwerk op niveau te kunnen leveren. Het is deze manier van werken waar de praktijk al jaren naam mee heeft gemaakt, het zoeken naar de beste behandelmogelijkheden voor elk probleem.

Fysiotherapie Rockanje breidt weer uit. Eerder dit jaar werd het team van Fysiotherapie Rockanje al uitgebreid met een Oefentherapeut Cesar- Mensendieck, Vivianne Maas. Oefentherapie Cesar- Mensendieck is specialisatie die zeldzaam is in de omgeving. Volgens Fysiotherapie Rockanje vertegenwoordigt Oefentherapie Cesar- Mensendieck vaak een onmisbaar gedeelte van het herstel van problemen van mensen. Vivianne Maas heeft vanuit de oefentherapie haar specialisatie in de bekkenregio behaald. Op deze manier werkt ook zij samen met verschillende specialisten uit de omgeving en de fysio- en manueeltherapeuten van Fysiotherapie Rockanje.

6 fysio- en manueeltherapeuten, een oefentherapeut, een osteopaat, een rebalancing therapeut, een sportmasseur en een administratieve kracht vormen samen het team van Fysiotherapie Rockanje. In de praktijk kunnen mensen terecht voor een grote verscheidenheid aan klachten. De praktijk beschikt over de volgende specialisaties: fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, bekkenfysiotherapie, oefentherapie Cesar- Mensendieck, osteopathie, fysiotape en sportmassage. Bovendien is de praktijk gespecialiseerd in de behandeling van zogenaamde ‘huilbaby’s’.