Fysiotherapie

‘Leven is bewegen’ is de slogan van de fysiotherapie.

Een fysiotherapeut wordt omschreven als een specialist in het menselijk bewegen. Met de hulp van de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging. De fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden. De fysiotherapeut legt de bewegingsmogelijkheden van u vast middels een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. Hij onderzoekt op welke wijze het bewegen plaatsvindt om te analyseren waarom u juist op deze manier beweegt. In zijn behandelplan zal de fysiotherapeut zich richten op de factoren die het optimaal bewegen van u in de weg staan zodat hij met zijn adviezen en oefeningen er samen met u voor zorgt dat u weer beter in beweging komt.

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, gaan jaarlijks naar de fysiotherapeut. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam ouder wordt.

Voor elke klacht is er een passende fysiotherapeut, omdat fysiotherapeuten zich kunnen specialiseren. Zo zijn er manueel fysiotherapeuten, kinderfysiotherapeuten, kinder manueel therapeuten, bekkenfysiotherapeuten, fysiotherapeuten voor ouderen, handtherapeuten en traumafysiotherapeuten.

Daarnaast zijn er fysiotherapeuten die andere opleidingen hebben gevolgd om zich toe te spitsen op een bepaalde regio of methode binnen de fysiotherapie zoals dry needling, fysiotape, beweegprogramma’s, Mindfull fysiotherapie, ontspanningstechnieken; stress- en pijnmanagement, NLP;Neurolinguïstisch programmeren voor paramedici, geïntegreerde technieken volgens een stroming binnen de osteopathie en craniosacrale therapie.

Een fysiotherapeut maakt het mogelijk dat iedereen binnen zijn eigen vermogen zo optimaal mogelijk kan bewegen.

KNGF logo