Revalidatie en traumafysiotherapie

Een val of ander ongeluk heeft meestal geen verstrekkende gevolgen. Helaas komt het ook voor dat er schade is ontstaan aan het bewegingsapparaat en een behandeling van een arts nodig is.

Na een ingreep door een traumachirurg of orthopeed volgt meestal een periode van intensieve revalidatie. Het lichaamsdeel dat door deze artsen is behandeld doormiddel van gips of een operatie moet vaak tijdelijk verminderd belast worden en mag afhankelijk van de ingreep wel of niet worden bewogen. Na de eerste fase waarin het weefselherstel voorop staat kan het lichaamsdeel plaatselijk verzwakt zijn en moet er gedoseerd getraind en geoefend worden om de kracht, mobiliteit, stabiliteit en coördinatie weer te optimaliseren. Vanaf de operatie tot aan het behalen van uw einddoel is een traumafysiotherapeut de aangewezen persoon om u te begeleiden.

De traumafysiotherapeut heeft zich doormiddel van cursussen gespecialiseerd in de verschillende soorten breuken en operatiemogelijkheden en de invloed hiervan op het aangedane weefsel. Ook hebben wij een collega die parttime op de afdeling traumachirurgie in het Maasstad Ziekenhuis werkt en hierdoor veel ervaring met deze patiëntencategorie heeft opgedaan. Zo wordt u bij ons optimaal begeleid na uw operatie.

Fysiotherapie Rockanje werkt nauw samen met de traumachirurgen van het Maasstad Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Het grote voordeel hiervan voor u is dat de behandeling en het te volgen beleid goed tussen de arts en fysiotherapeut afgestemd kan worden. Ook zijn er hierdoor korte lijntjes bij eventuele vragen, onduidelijkheden of complicaties waardoor uw revalidatietraject zo min mogelijk vertraging op zal lopen.

KNGF logo