Mannen hebben ook een bekkenbodem?!

Ongewild verlies van urine, niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of ontlasten en pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen zijn klachten waar we niet graag over praten maar waar veel mensen mee te maken hebben,  zo ook mannen. Het bekkengebied is een intiem gebied. Een gebied met nogal een hoge drempel om hulp te zoeken bij klachten. Bekkenfysiotherapie is nog relatief onbekend maar kan een uitkomst bieden bij verschillende klachten zoals:

  • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
  • Verzakking van blaas, baarmoeder of darmen;
  • Erectiestoornis en/of ejaculatiestoornis;
  • Pijn bij gemeenschap;
  • Klachten na operaties in de onderbuik;
  • Bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling.

Fysiotherapie Rockanje staat voor een grote verscheidenheid aan specialisaties en het “out of the box-denken”. Een logische stap voor de praktijk was dus ook het aanpakken van de taboe rondom bekkenbodemklachten. De praktijk heeft een Master opgeleide bekkenfysiotherapeut aangenomen, Annemieke van der Waal. Zij verzorgt in samenwerking met enkele specialisten van de ziekenhuizen uit de omgeving de behandelingen bekkenfysiotherapie.

Praktijk Fysiotherapie Rockanje bestaat nu al meer dan 20 jaar en is de laatste jaren uitgegroeid tot een praktijk met veel verschillende specialisaties en een rijk netwerk in de omgeving. De combinatie van de  jarenlange ervaring van verschillende therapeuten en de verschillende specialisaties maakt het mogelijk om maatwerk op niveau te kunnen leveren. Het is deze manier van werken waar de praktijk al jaren naam mee heeft gemaakt, het zoeken naar de beste behandelmogelijkheden voor elk probleem.

Fysiotherapie Rockanje breidt weer uit. Eerder dit jaar werd het team van Fysiotherapie Rockanje al uitgebreid met een Oefentherapeut Cesar- Mensendieck, Vivianne Maas. Oefentherapie Cesar- Mensendieck is specialisatie die zeldzaam is in de omgeving. Volgens Fysiotherapie Rockanje vertegenwoordigt Oefentherapie Cesar- Mensendieck vaak een onmisbaar gedeelte van het herstel van problemen van mensen. Vivianne Maas heeft vanuit de oefentherapie haar specialisatie in de bekkenregio behaald. Op deze manier werkt ook zij samen met verschillende specialisten uit de omgeving en de fysio- en manueeltherapeuten van Fysiotherapie Rockanje.

6 fysio- en manueeltherapeuten, een oefentherapeut, een osteopaat, een rebalancing therapeut, een sportmasseur en een administratieve kracht vormen samen het team van Fysiotherapie Rockanje. In de praktijk kunnen mensen terecht voor een grote verscheidenheid aan klachten. De praktijk beschikt over de volgende specialisaties: fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, bekkenfysiotherapie, oefentherapie Cesar- Mensendieck, osteopathie, fysiotape en sportmassage. Bovendien is de praktijk gespecialiseerd in de behandeling van zogenaamde ‘huilbaby’s’.