Cranio-Sacrale therapie

Cranio-Sacraal Therapie is een prachtige ondersteuningsvorm om mensen te helpen om de oorzaak van hun klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen. In de Cranio-Sacraal Therapie wordt de mens als geheel gezien, een totaliteit van diverse fysieke, emotionele en mentale lagen. Pas als al deze lagen zowel op bewust als onbewust niveau ‘geheeld’ en verbonden worden, zal u zich als mens in alle opzichten optimaal in uw vel voelen zitten. Vanaf dat punt kunt u uw maximale potentieel gaan bereiken. Dit geldt uiteraard voor zowel jong als oud. Onverwerkte blokkades in één van de lagen, ongeacht of dit nu op fysiek of emotioneel niveau is, zullen op den duur altijd doorwerken naar de andere lagen en zo het algehele welbevinden en functioneren beïnvloeden. Dat zal ervaren kunnen worden in lichamelijke klachten of moeheid, maar bijvoorbeeld ook op emotioneel niveau of in het problemen ondervinden bij het aangaan of onderhouden van relaties. Bij kinderen kan het zich regelmatig uiten in veel huilen of in ontwikkelingsstoornissen, in o.a. hyperactief gedrag, faalangst, eenkennigheid of in slecht slapen.

Omdat in de Cranio-Sacraal Therapie de mens als een geheel wordt beschouwt, is het in eerste instantie ook niet van belang of de oorzaak van de klachten van (overwegend) fysieke of emotionele aard is. Het gaat er om dat het zelf herstellend vermogen dusdanig gestimuleerd wordt, dat de innerlijke kracht van de cliënt wordt aangesproken en hij of zij vervolgens (weer) in staat is om de aanwezige blokkades van lichamelijke en/of emotionele aard te ‘overwinnen’. Aangezien Cranio-Sacraal Therapie het lichaam uitnodigt weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en het zelf herstellend vermogen stimuleert, is het soort klachten dat behandeld kan worden zeer divers.

De aanraking van Cranio-Sacraal Therapie is zó zacht, zo vederlicht dat het bijna lijkt alsof u niet wordt aangeraakt. Er zijn uitstekende technieken om stress, druk en spanning uit spieren, vliezen, bindweefsel in het lichaam in beweging te krijgen, te ontladen en af te laten voeren. Het werkt heel prettig bij het reduceren van stress of spanning in hersenen, gezicht, kaken, ogen, mond en/of oren. De technieken zijn heel ontspannend, rustgevend en helend. Men voelt echt de spieren zachter worden, de spanning loslaten, het (vele) denken wordt minder en men wordt rustiger in hoofd en lijf. Het lichaam wordt de ruimte teruggeven zoals het oorspronkelijk bedoeld is.

Ook tijdens Rebalancingsessies kan gebruik gemaakt worden van technieken uit Cranio-Sacraal Therapie.

Voor afspraken of meer informatie: Anja van Bree 06-48152122

Afspraak maken
Wij verzoeken u bij ieder bezoek uw afspraken-kaartje mee te nemen. 

Bel 0181 404 195

Komt u voor het eerst?
Dan verzoeken wij u op uw eerste afspraak uw verzekeringspasje en uw identiteisbewijs mee te nemen zodat wij de juiste gegevens kunnen invoeren en de intake vlot kunnen laten verlopen. Verandert u van verzekeraar, laat het ons direct weten. Heeft u reeds een afspraak, dan hoeft u zich niet te melden maar kunt u plaatsnemen in de wachtruimte.

U kunt ook online een afspraak maken.

Open

We zijn weer open!! Bel voor een afspraak naar: 0181404195
close-link